Meryem'in Doğumu ve Tapınağa Adanması

Kur'an'ın üçüncü Suresi'nde yazılanlara göre, Meryem daha doğumundan önce tapınak hizmetine adanmıştır. 

Ali İmran:35=İmran’ın karısı: "Ya Rabbi! Karnımda olanı, sadece sana hizmet etmek üzere adadım, benden kabul buyur, doğrusu işiten ve bilen ancak Sensin" demişti.

Bu hikayenin kaynağı ise M.S. ikinci yüzyılda yazılan Yakup'un İncili isimli apokrifal metindir. Orijinal metindeki anlatım elbette Kur'an'dakinden daha anlaşılır ve detaylıdır. Muhammed'in yazıcıları bu hikayeyi kopyalarken özetleyerek kısaltma yoluna gitmişlerdir. Esas anlatımda Meryem'in annesi (Anna) kısır bir kadındır ve Tanrı'dan bir çocuk dileğinde bulunur. Rabbin bir meleği Anna'ya görünerek mucizevi bir şekilde çocuk sahibi olacağını müjdeler. Anna, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, doğacak çocuğunu tapınak hizmetine adamaya yemin eder:

Yakup İncili IV:1=
Ve işte, Rabbin bir meleği ona görünüp şöyle dedi: "Anna, Anna, Tanrı senin yakarmalarını duydu. Hamile kalıp çocuk doğuracaksın ve tüm dünya senin soyundan övgüyle bahsedecek. Anna yanıt verip dedi: "Rabbim olan Tanrı şahidimdir ki, doğurduğum erkek de olsa kız da olsa, onu Rabbime adayacağım ve çocuk tüm yaşamı boyunca Rabbe hizmet edecek". 

Yakup İncili:V.2=Hamilelik dönemi tamamlanınca Anna dokuzuncu ayda doğum yaptı. Ebeye sordu: "Ne doğurdum?" Ebe "bir kız bebek" dedi. Anna: "Ruhum bugün yüceltildi" dedi ve yatağa geri uzandı. Zamanı gelince Anna (Kutsal Yasa'daki buyruk uyarınca) arındı ve bebeğine süt verdi. Bebeğin adını Meryem koydu. 


Görüldüğü gibi noktasına,virgülüne kadar aynı.

Bu linkten daha çok alıntı yapacağım.Yalnız hepsini bir yere toplamak yerine ayrı ayrı başlıklar altında aktaracağım,zira ayrı ayrı konular işleniyor ve hepsinin ayrı olması araştırmacılar için bulunmasını daha da kolaylaştıracaktır.Şimdi diğerlerine geçelim.