İslam'da Takiye

İSLAM’DA TAKİYE

Takıye:Özel durumlarda dinden çıkmış gibi görünmek,olduğunun tersi görünmek,olduğun gibi görünmemek.

Örneğin;Ölüm tehdidiyle dinden çıkmış gibi görünmek(ama kalbi imanlı).

Hepimizin bildiği gibi(İslam dünyasına öğretilen yanlış bilgiye göre) bir Müslüman İslam’dan çıkarılmak adına ne kadar işkenceye maruz kalırsa kalsın İslam’dan çıkarsa kafir olur ve cehenneme gider.Ama Kur'an'a göre durum bundan farklıdır(tabi tam o yanlış bilgiyi destekleyen ayet de var).Kur’an’ın ne kadar anlaşılmaz olduğuna ve Müslümanların dinlerini bilmemelerine güzel bir kanıttır takiye konusu.İslam dünyasının çoğunluğu bu yanlış bilgiyi doğru sanmakta.
Şimdi o bilginin yanlış olduğunu destekleyen Nahl 106. ayete bakalım:

Nahl=106:Kalbi imanla dolu olduğu hâlde zorlanan kimse hariç, inandıktan sonra Allah’ı inkâr eden ve böylece göğsünü küfre açanlara Allah’tan gazap iner ve onlar için büyük bir azap vardır.

Ayet çok açık bir şekilde bize gerçekleri anlatıyor.Dinden dönmeye zorlananların kalpleri imanlıysa zorlama geçene kadar kafir gibi görünebilirler ama kendi isteğiyle küfre sapanlara büyük bir azap vardır.

Ben Müslümanken Deccal masallarını duydukça(Müslümanlara yapacakları dayanılmaz işkenceleri vb.) kalbimi korku kaplardı,ya işkencelere dayanamaz İslam’dan çıkıp kafir olarak ölürsem diye.Tabi alimler de her türlü işkenceye rağmen dinden çıkmamamız gerektiğini,aksi taktirde cehenneme gideceğimiz vb. gibi yanlış bilgiler verince korkum artıyordu.Ama bu ayeti bilseydim rahatımı hiç bozmazdım.Şimdi bunu okuyan Müslümanların rahatlayacaklarını umuyorum.Eğer bir gün Deccal sizi zorlarsa gönül rahatlığıyla dinden çıkmış gibi görünebilirsiniz.

Şimdi İse O Yanlış Bilgiyi Destekleyip,Bu Ayetle Çelişen Ayete Bir Göz Atalım:

Bakara=214:Yoksa siz,kendinizden önce gelip geçenlerin hali hiç başınıza gelmeden cennete girivereceğinizimi sandınız?Onlara öyle ezici yoksulluklar,öyle sıkıntılar dokundu ve öyle sarsıldılar ki,nihayet peygamber ve beraberinde iman edenler:’’Allah’ın yardımı ne zaman?’’ derlerdi.Bak işte! Muhakkak Allah’ın yardımı yakındır.

Yani sıkıntı çekmeden cennete girilmiyormuş.Ne olursa olsun sabredilmeliymiş.Öncekiler ise gerçekten çok sıkıntı,işkence çekmişler.Öncekilerin demir taraklarla canlı canlı derilerinin yüzüldüğünü duymuştum.Gerçi İslam Muhammed’le doğdu ama Allah öncekilerin İslam uğruna çok büyük sıkıntılar çektiğini söylüyor.Mesela ateşe atılan peygamber vb.Ve o sıkıntıları çekmezsen cennete giremezmişsin,bu da Nahl=106. Ayetle çelişki içerisindedir.Bununla çelişen bir bilgi daha veriyim: ‘’Allah kimseye gücünden öte yük yüklemez’’ der Kur’an.Burada ise o büyük sıkıntıları çekmeden cennete girilemeyeceği yazılıdır.Yani Allah kaldıramayacakları,cennete girmek uğruna dayanmak zorunda oldukları işkenceleri insanlara veriyor.

Evet alın size Kur’an’ın Allah sözü olmadığına dair kanıtlardan biri daha.