İslam'da Ağaç Kültü ve Kökeni

İslam birçok ilkel Pagan inancın eritilip,harmanlanıp,dikilip,biçilip sonra hiç fena olmayan bir terzi işçiliğiyle birbirlerine yamanmalarıyla oluşturulan çalıntı bir dindir ve bu defalarca ortaya konuldu.Ay Kültü,Su Kültü derken gelin şimdi de İslam'daki Ağaç Kültünü inceleyelim.Ağaç Kültü Animizme dayanır,peki o nedir?

Animizm doğada insan ruhuna az ya da çok benzer Ruhlar bulunduğunu kabul eden dindir.İnanışa göre Ruh sadece insanda yoktur canlı cansız herşeyin ruhu vardır.

İslam'da da bu kült olduğuna göre İslam'a Animizm de yamanmış demektir.Kasas 30. ayet aynen şöyle der;
Mûsâ, ateşin yanına gelince, o mübarek yerdeki vadinin sağ tarafındaki ağaçtan şöyle seslenildi: “Ey Mûsâ! Şüphesiz ben, evet, ben âlemlerin Rabbi olan Allah’ım.”
Ayet ne diyor ''ağaçtan seslenildi'' sonrasında ne diyor ''ben Allah'ım'' bu da =(eşittir) Allah ağaca girdi,Ağaç Allah oldu,Allah insanın ruhuydu,Ağacın da ruhu oldu.Ağaçtan seslenebilmek için Ağaca girmesi şart,ağacın bedenine girmeden ağaçtan seslenemez.Yani ayet açıkça Allah'ın Fizikî olarak bedenlendiğini söylüyor.Zaten Animizm de bu inançtan doğmuştu.Şimdi sorarım size İsa'ya Tanrı diyorlar diye Hristiyanları yerden yere vuran zihniyet,Ağaca Tanrı diyen Allah'a neden birşey demiyor?Allah ağacın bedenine girince oluyor da,Tanrı ağaçtan daha üstün olan İsa'nın bedenine girince neden şirk,sapıklık filan oluyor?

Ağaçlar birçok inançta kutsaldır,bilinen en eski köken yine Sümer'dir.Ağaç Tanrısı Tammuz'a(Dumuzi) dayanır,aynı şekilde Musa'nın asası da.Sevgili Gönül Tekin Teke Tek programında çok güzel bir şekilde açıklamış:




Kelt Mitolojisin'de de Meşe Ağacı kutsaldır.Yine Kelt Rahipleri(Druidler) de Musa gibi ellerinde bir ağacın küçük bir sembolü olan değnekleri taşırlardı. Bu değnekler druidin gücünün belirtisi olduğu kadar bunlarda sihir gücü de olduğuna inanılırdı. Ayrıca bu değneklerin yapıldığı madde ya da ağaç taşıyanın toplum içindeki yerini de belirttiğinden büyük önem taşımakta idi.

Daha fazla ayrıntı için Kelt Mitolojisini inceleyebilirsiniz:


Müslümanların empati yapmalarını istiyorum(ya da öyle bişeyler);

Putperestler ağaçların da ruhu olduğuna inandıkları için ağaca taparlar,aslında ağaca tapmazlar Ağacın ruhuna saygı gösterirler,çünkü Ruhların insanlara iyi ya da kötü şekillerde müdahale edebileceklerine inanırlar.

Şimdi Allah'ın ağaca girmesinde putperest inanışlardan ne fark vardır?Aynen Putperestlerin inandığı gibi Ağacın Ruhu olmuş oluyor otomatikmen?Allah'ın bedenine girdiği ağacın hangisi olduğunu bilseniz gidip secdelere kapanmaz mısınız,tapmaz mısınız o ağaca?En azından Allah şimdi bir ağaca girip size seslense hemen ona tapmaya başlarsınız.Eee bunun putperestlikten farkı nedir,empati kurun!