Muhammed'in Tanrılık Arzusu

MUHAMMED’DEKİ TANRILIK ARZUSU
 
Muhammed Kur’an’a kendini insanüstü gösterebilecek ayetler koymuştur.Kur’an’a baktığımızda Muhammed’in Allah’a mahsus işleri de yapmaya yetkisi olduğunu görürüz:

Zümer=10: De ki:’’Ey iman eden kullarım,Rabbinizden korkun.Bu dünyada güzellik yapanlara bir güzellik var.Ve Allah’ın arzı geniştir.Ancak sabredenler mükafatlarına hesapsız erdirilir.’’

De ki emrinden sonra ‘’kullarım’’ kelimesi geçiyor.Yani Muhammed millete ‘’kullarım’’ demesi için Allah’tan emir alıyor.Ya da Muhammed bu ayeti çelişkili yazdı.Ne farkederki her türlü çelişkidir.Muhammed kendini Tanrı ilan ediyor millete ‘’kullarım’’ dediğine göre.
Kulun Arapçası olan ‘’abd’’ kelimesi köle anlamına da geliyor.O zaman o ‘’kölelerim’’ diye de çevrilebilir.Böyle olunca Muhammed Tanrı ilan etmiyor olur kendini ama Muhammed’in köleleri var anlamına gelir.Bir peygamberin köleleri olması çok anormal bir durumdur.İnsanları mal gibi alıp satmak,onları küçümsemek,aşağılamak insanlık dışı bir şeydir.Vicdanı olan kimse,bunu desteklemez.Ama gelin görünki ben peygamberim diyen birinin köleleri,cariyeleri var.Bu durumda Muhammed’in peygamber,Kur’an’ın da Tanrı sözü olmadığı  tekrar açıkça ortaya çıkıyor.

Köle anlamına gelse bile neden bütün meallerde kul diye çevriliyor?Bu da Kur’an’ın anlaşılmaz bir kitap olduğunun kanıtlarından biridir.Elinde bir meal olan ve o kelimenin diğer anlamlarına bakamayan mantıklı düşünebilen insanlar nasıl ‘’kullarım’’ der diye düşünecek ve bu çelişki karşısında dinden çıkabileceklerdir.Neden Kur’an dinden çıkarabilecek kadar anlaşılmazdır.Belki köleden daha iyi anlamlara da gelebilirdi o kelime, ama araştırma imkanı olmayanlar direk çelişki diyip dinden çıkacaklardır.Tanrı bu kadar anlaşılmaz bir kitap göndermez.Aynı çelişki Zümer =53. ayettede vardır.

Şimdi bu Muhammed’in kendini insanüstü konuma çıkardığı ayetlere bakalım:

İsra=95: De ki: “Eğer yeryüzünde, (insanlar yerine) yerleşip dolaşan melekler olsaydı, elbette onlara gökten bir melek peygamber indirirdik.”

Muhammed melek indirebiliyor bu ayete göre ,hem de peygamber bir melek.Kendini insanüstü olarak görüyor ve Tanrı’nın işini üstleniyor.


Melekler olsaydı,melek peygamber indirirmiş Muhammed.Yeryüzünde insanlar olduğuna göre insan peygamberleri O mu göndermiş?Kendi kendini peygamber olarak göndermiş gibi mantıksız bir anlam çıkıyor ortaya.Evet bu ayetten tam olarak böyle bir anlam çıkıyor. ‘’Melek olsaydı melek gönderirdik,insanlar var insan gönderdik’’ anlamına geliyor.


Muhammed melek peygamber indirebiliyor,kullarım diye hitapta bulunuyor. Müslümanlar bunları diğer kitaplarda görselerdi,büyük ihtimal alay edeceklerdi.Ayrıca Muhammed’in bir uyarıcıdan,normal bir insandan başka birşey olmadığını söyleyen birçok ayet var.Ama görüyoruzki durum öyle değilmiş.Sadece uyarıcıysa,işi sadece tebliğden ibaretse melek nasıl indiriyor?Allah’a mahsus olan şeyleri nasıl yapıyor?Neden İslam dünyasının bunlardan haberi yok?
 
Sorular çok,cevaplayan yok.Kur’an’ın insan sözü olduğu her halinden belli.Umarım insanlar artık bunun farkına varırlar.