Ahiret ile İlgili Çelişkiler

KUR’AN’DA AHİRET
 
Ahiretin Süresi:

Bu konudaki genel fikir ahiretin sonsuz olduğu fikridir.Ama bu yanlış bir bilgidir.Kur’an’a göre ahiretin sonu vardır.Bu konu dahi çoğu müslüman tarafından yanlış bilinebiliyorsa,alın size Kur’an’ın anlaşılmazlığının kanıtlarından biri daha.İnananları böyle önemli bir konuyu bile yanlış bilebiliyorlar.Şimdi Kur’an’dan ayetlerle ahiretin süresiyle ilgili bu yanlış bilgileri gömelim, gömelim ki müslümanlar biraz olsun rahatlasınlar:

Ayetlere bakalım:

Hud=106:Mutsuzlar, ateştedirler; çok feci bir soluyuşları ve hıçkırıkları vardır orada.

Hud=107:Onlar orada gökler ve yer durdukça sürekli kalacaklardır. Ancak Rabbin dilediği süre başka; çünkü Rabbin, dilediğini yapandır.

Hud=108:Mutlu olanlara gelince, gökler ve yerler durdukça içinde ebedî kalmak üzere cennettedirler. Ancak Rabbinin dilemesi başka. Bu, onlara ardı kesilmez bir lütuf olarak verilmiştir.

En'am=128: (Allah), onların hepsini topladığı gün, cinlere: «Ey cin topluluğu! İnsanların çoğunu yoldan çıkardınız» der. İnsanlardan cinlerin dostu olanlar da şöyle derler: «Rabbimiz! Biz birbirimizden faydalandık. Nihayet bize tayin ettiğin vademize ulaştık». Allah da: «Sizin durağınız cehennemdir. Orada, Allah'ın dilemesi müstesna, ebedi olarak kalacaksınız» der. Şüphesiz Rabbin hikmet sahibidir, her şeyi bilendir.

Bu ayetlerde ana buyruk aynı.Ahiret sonsuz ancak Allah'ın dilediği şey başkaymış.Yani Allah dilediği zaman ahiret bitecektir.Ahiret sonsuz değildir ve Müslümanlar daha bu konuyu bile yanlış biliyorlar.

Cehennem Yiyecekleri:


Gaşiye=6: Darı dikeninden başka yiyecekleri yoktur.

Bu ayet cehennemdeki tek yiyeceğin darı dikeni olduğunu söyler ama durum hiçde öyle değildir:

Duhan=43-46: Doğrusu günahkarların yiyeceği zakkum ağacıdır; karınlarda suyun kaynaması gibi kaynayan, erimiş maden gibidir.

Bu ayetler Gaşiye 6. ayeti yalanlar.Darı dikeninden başka yiyecekleri yoksa zakkum nasıl yerler.İşte güzel bir çelişki daha.Ama bazı uçmuş Müslümanlar darı dikeniyle-zakkum aynı diyecek kadar ileri gidebiliyorlar.O nedenle ben bunlara bir yiyecek daha ekliycem.Umarım ona da zakkum ve dikenle aynı diyecek kadar komik duruma düşebilecek Müslümanlar yoktur dünya üzerinde:

Hakka=36:Bir irinden başka yiyecek de yok.


Bu ayet ise cehennemdeki tek yiyecek kanlı irindir der ve diğer ayetleri yalanlar.Şİmdi sorumuzu soralım:

Cehennemdekiler zakkum mu,darı dikeni mi(bu ikisi kesinlikle farklı bitkiler) yoksa irin mi yiyecekler?Muhammed yine burada bir hata yapmış ve Kur'an'ın Tanrı sözü olmadığını bizlere bildirmiştir.Umalımda Müslümanlar kanlı irinede zakkum demesinler.