Kemiklerin Kasla Sarılması

Ayet-İddia-Kaynak



Anne karnında gelişimini tamamlayan bebeğin kemikleri tam olarak Kuran'da haber verildiği gibi belli bir dönem sonra kaslarla sarılmaktadır.                                     
         
Kuran ayetlerinde haber verilen bir diğer önemli bilgi ise, insanın anne rahmindeki oluşum aşamalarıdır. Ayetlerde, anne karnında önce kemiklerin oluştuğu, daha sonra ise kasların ortaya çıkarak bu kemikleri sardığı şöyle haber verilmektedir:
Sonra o su damlasını bir alak (hücre topluluğu) olarak yarattık; ardından o alak'ı bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir. (Müminun Suresi, 14)
Anne karnındaki gelişimi inceleyen bilim dalı embriyolojidir. Ve embriyoloji alanında, yakın zamana kadar kemiklerle kasların birlikte ortaya çıkarak geliştikleri sanılmıştır. Ancak gelişen teknoloji sayesinde yapılan daha ileri mikroskobik incelemeler, Kuran'da bildirilenlerin eksiksiz bir şekilde doğru olduğunu ortaya koymuştur.

Bu mikroskobik incelemeler göstermektedir ki, anne karnında, tam ayetlerde tarif edildiği gibi bir gelişme gerçekleşir. Önce embriyodaki kıkırdak doku kemikleşir. Daha sonra ise kas hücreleri kemiklerin etrafındaki dokudan seçilerek biraraya gelir ve bu kemikleri sarar.

Bu durum, Developing Human (Gelişen İnsan) adlı bilimsel bir yayında şöyle tarif edilmektedir:
6. haftada kıkırdaklaşmanın devamı olarak ilk kemikleşme köprücük kemiğinde ortaya çıkar. 7. hafta sonunda uzun kemiklerde de kemikleşme başlamıştır. Kemikler oluşmaya devam ederken kas hücreleri kemiği çevreleyen dokudan seçilerek kas kitlesini meydana getirirler. Kas dokusu bu şekilde kemiğin etrafında ön ve arka kas gruplarına ayrışır.
Kısacası insanın Kuran'da tarif edilen oluşum aşamaları, modern embriyolojinin bulgularıyla tam bir uyum içindedir.


Açıklama

Bu ayetin de kaynakta anlatılan bilimsel bilgilerle hiçbir ilgisi yoktur.Ayetin yanlış çevirisi verilmiştir,bu mealin orjinal anlamıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.Alak kelimesine ''hücre topluluğu'' anlamı yüklenmiş ve ayet net olarak değiştirilmiştir,çarpıtılmıştır.Şu yazımdan kontrol edebilirsiniz;


Kemiğe et giydirilmesi de insanlık tarihi kadar eski bir bilgidir.Bunun bilinememesine imkan var mı?İnsan öldükten sonra etin yokolup kemiğin ortada kalmasından haberleri yok mu iddia sahiplerinin?Yahut insanların etlerinin kesildiğinde,yaralanma filan olduğunda kemiklerin ortaya çıktığından haberleri yok mu?Ya da hayvanlar kesilip yenildiğinde geride sadece kemiklerinin kaldığından da mı habersizler?Eğer haberleri varsa bu ayeti nasıl ''kemiğe et giydirilmesinden(kasla zaten alakası yok) bahsediyor'' diyerek bilimsel mucize diye ortaya atarlar?

Ayet etin altında kemiğin olmasından bahsediyor,bilimsel ve mucizevi hiçbir yanı yok.Et kemiğin üstünde,kemiği tamamen sarıp-kapladığı için elbiseye benzetilmiş.

Kaynaktaki şu paragrafı inceleyelim;
Anne karnındaki gelişimi inceleyen bilim dalı embriyolojidir. Ve embriyoloji alanında, yakın zamana kadar kemiklerle kasların birlikte ortaya çıkarak geliştikleri sanılmıştır. Ancak gelişen teknoloji sayesinde yapılan daha ileri mikroskobik incelemeler, Kuran'da bildirilenlerin eksiksiz bir şekilde doğru olduğunu ortaya koymuştur.
Bu paragraf ayetle tamamen ilgisizdir.Bırakın bu Müminun Suresi 14. ayeti,Kur'an'ın hiçbir ayetinde ''kas'' kelimesi geçmez.İsterseniz şuradan kontrol edebilirsiniz;


http://www.kuranmeali.com/araform.asp


Ayetin anlattıkları şunlardan ibaret;
  1. Spermin kan pıhtısı(alak) olması,
  2. Kan pıhtısının dahada sertlşerek ete dönüşmesi,
  3. Etin kemiğe dönüşmesi,
  4. Ve kemiğe et giydirilmesi.
Görüldüğü gibi herhangi bir bilimsel tarafı yok bu ayetin.Ayet tamamen bilim gelişmeden önceki yanlış teorilerden ibarettir.Bırakın ayetin bilimsel olmasını ayet bilimle çelişir.
  • Bilimsel olarak insan kan pıhtısından değil,zigottan meydana gelir.Ayette ise insanın kan pıhtısından oluştuğu yanlış bilgisi verilmektedir.
  • Bilimsel olarak kan pıhtısı ete dönüşemez.Ayete göre ise et kan pıhtısından oluşuyor.
  • Bilimsel olarak et kemiğe dönüşemez.Ayette ise etin kemiğe dönüştüğü söyleniyor.
  • Bilimsel olarak et kemiğe ayrıyetten sarılmaz,bunlar bütün olarak gelişir.Ayette ise et önce kemiğe dönüşüyor,sonra bir ''U'' dönüşü yapılarak kemiğe tekrar et giydiriliyor.Bu bilimsel olarak imkansızdır.