Gaybı Kimler Bilir?

GAYBI KİMLER BİLİR?

GAYB:Gayb, duygu organları ile veya hesap ile, tecrübe ile anlaşılmayan şey demektir.Örnek:Geleceği bilmek.

Bu da çelişkili bir konudur.Kur'an'a göre gaybı yalnız Allah bilir,peygamberlerine bildirebilir,O'nun ve bildirdiği peygamberlerinin dışında kimse bilemez.Tabi bazı ayetler bunu söyleyen ayetleri etkisiz kılar:

Ali-İmran=179:Allah, müminleri içinde bulunduğunuz şu durumda bırakacak değildir, pisi temizden ayıracaktır. Ve Allah sizi gayba vakıf kılacak da değildir. Fakat Allah, peygamberlerinden dilediğini seçip (gaybı bildirir). O halde Allah'a ve peygamberlerine iman edin. Eğer iman eder ve günahlardan korunursanız, sizin için büyük bir mükafat vardır.

Cinn=26-27:O, gaybı bilendir. Hiç kimseye gaybını bildirmez.Ancak seçtiği elçiye açar. Çünkü onun önünden ve ardından gözetleyiciler salar.
 
Şu ana kadar bir çelişki yok.Peygamberlerinden istediğine bildirebiliyormuş gaybı.

Kur'an'a Göre Peygamberler Erkektir:

Enbiya=7: Senden önce de ancak kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber gönderdik. Eğer bilmiyorsanız ilim sahiplerine sorun.

Yusuf=109:Biz senden önce de, memleketler halkından ancak kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber olarak gönderdik. Yeryüzünde dolaşıp da, kendilerinden önce gelenlerin akıbetlerinin nasıl olduğuna bakmadılar mı? Elbette ahiret yurdu Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için daha iyidir. Hâlâ aklınızı kullanmıyor musunuz?

Nahl=43: Senden önce de ancak, kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber olarak gönderdik. Eğer bilmiyorsanız ilim sahiplerine sorun.

Ayetlere bakıldığında,peygamberlerin erkek oldukları ve Allah'ın gaybı istediği peygamberine bildirdiği,onların dışındada kimseye bildirmediğini anlıyoruz.Ama durum bundan farklıdır:

Kasas=7:Mûsa'nın annesine şunu vahyettik: "Emzir onu! Onun aleyhinde bir korku hissedince de nehire bırakıver onu. Korkma, üzülme! Kuşkun olmasın ki, biz onu sana geri döndüreceğiz ve onu resullerden biri yapacağız."

Musa'nın annesine vahyediyor,gaybı bildiriyor(bir kadına).

Ali-İmran=45:Hani melekler şöyle demişti: “Ey Meryem! Allah, seni kendi tarafından bir kelime ile müjdeliyor ki, adı Meryem oğlu İsa Mesih’tir. Dünyada da, ahirette de itibarlı ve Allah’a çok yakın olanlardandır.”

Meryem'e(bir kadına) İsa'nın doğacağını,geleceği,gaybı bildiriyor.

Görüldüğü gibi o ayetler,gaybı peygamberden başkasına bildirmiyor derken,bu ayetlerde Allah peygamber olmayanlara gaybı bildiriyor.Yine görülen o ki Kur'an Tanrı sözü değil,Muhammed'in uydurması.


Bu çelişkiye İslamüstündür sitesinden cevap gelmiş,onların cevabını ve onlara verdiğim cevabı şu linkten okuyabilirsiniz;


http://dinsizdeist.blogspot.com/2012/05/islamustundurcoma-ceaplar.html