İsa'nın Çamurdan Yaptığı Kuşları Canlandırması


Kur'an'ın Medine dönemindeki iki Suresine göre, Yeshua çamura kuş şekli vermiş ve daha sonra üfleyerek bu kuşların canlanmasını sağlamıştır. Kur'an bu yaratma mucizesini onaylar; ancak Mesih'in Tanrı'nın isteği ve emri ile yarattığını iddia eder. Kısacası, Muhammed'e göre Mesih, Allah'ın yarattığı ve kendine eş tuttuğu bir ilahtır:
Ali İmran:49=Allah onu İsrailoğullarına bir Peygamber olarak gönderecek (ve o da onlara şöyle diyecek): “Şüphesiz ben size Rabbinizden bir mucize getirdim. Ben çamurdan kuş şeklinde bir şey yapar, ona üflerim. O da Allah’ın izniyle hemen kuş oluverir. (Sure 3:49) 
Maide:110=Hani iznimle çamurdan kuş şekline benzer bir şey yapıyordun da içine üflüyordun, benim iznimle hemen bir kuş oluyordu. 
Mesih'in çamurdan kuş yarattığı öğretisi Arapça Çocukluk İncili'ndeki bir öyküden alınarak tek bir cümleye indirgenmiştir. Orijinal anlatı:
Ve yine bir gün Rab Yeshua diğer erkek çocuklarla birlikte su kaynağının yanında oynamaktaydı ve diğer çocuklar çamurdan yine balık havuzu yapmışlardı. Rab Yeshua ise on iki adet serçe yapıp onları kendi balık havuzunun çevresine üçerli sıra halinde dizmişti. O gün Şabat günüydü. Bir Yahudi, Hanan'ın oğlu, gelip de onların bu şekilde oynadıklarını görünce büyük bir öfke ve hiddet ile şunları söyledi: "Şabat gününde çamurdan şekiller mi yapıyorsunuz?" Hemen koşup diğer çocukların yaptığı balık havuzlarını bozdu. Mesih ise yaptığı on iki serçe şekli üzerinde ellerini çırpınca, bu kuşlar (canlanıp) uçmaya ve ötmeye başladılar. (Kurtarıcının Arapça Çocukluk İncili bölüm 46)
Mesih'in çamurdan kuş yapma mucizesinin Kur'an'da Mesih'in İsrail oğullarını hedef alan açıklamaları ve mucizeleri ile ilişkilendirilmesi bir tesadüf değildir; Muhammed'in yazıcıları bu hikayeyi duyunca Şabat gününden dolayı bu olayın Mesih ile İsrail arasındaki ayrımlaşmaya işaret ettiğini anlamışlardır. Ancak bu hikayeyi özetledikleri için söz konusu önemli bağlantının anlaşılmasını neredeyse imkansızlaştırmışlardır. Yani bir kez daha istemeden de olsa Kur'an'da yazılanların anlaşılması için apokrifal metinlerin okunmasını zorunlu kılmışlardır.



Yeshua=İsa...