Şeytan Ayetlerine Tepkililer,Aynı Zamanda Aşık !!!

Şeytan Ayetleri: Muhammed'in Lat,Menat ve Uzza'yı övdüğü ayetlerdir.Muhammed Paganlara(Müşrikler) şirin görünmek istemiştir fakat bir süre sonra Muhammed'in taraftarları bu ayetlere tepki gösterince Muhammed bunları bana şeytan söyletti diyip bu işi de şeytana atarak işin içinden sıyrılmıştır.

Olay Garanik Olayı adıylada anılır.Ben bu konu hakkında detaya girmeyeceğim.Bu adresten detaylarına bakabilirsiniz.

Şeytan ayetleri şunlar:

“Gördünüz mü o Lât ve Uzza’ yı ve üçüncü(leri olan) Menât’ı?”“Bunlar ulu turnalardır ve şefâatleri umulur”.

Olay İslam kaynaklarında şu şekil geçiyor:
Resûlullah, kavminin yüz çevirdiğini görünce bu ona çok ağır geldi. Allah’tan kavmi ile kendisini birbirlerine yaklaştıracak bir şey inmesini temenni etti. Cenab-ı Allah Necm suresini indirdi. O da okudu. Bu esnada şeytan gönlünden geçirip de kavmine getirmek istediği şeyi onun lisanına atıverdi: “Bunlar yüce kuğu kuşları (tanrıçalar)dır ve elbette onların şefaatleri umulur” Kureyşliler bunu işitince sevindiler ve onu dinlemek üzere yaklaştılar… O, sureyi bitirince secde etti. Onun secde ettiğini gören mü’minler de onun getirdiğini tasdik ederek secde ettiler. Mescitteki müşrikler de secde ettiler… Secde haberi, Habeşistan’a hicret etmiş Müslümanlar’a da ulaştı. Bir kısmı orada kalıp, bir kısmı Mekke’ye hareket etti. Sonra, Cenab-ı Allah, Peygamber’e, “Benim indirmediğim şey söyledin!” dedi. Resûlullah üzüldü, Allah’tan korktu. Bunun üzerine Allah bu âyeti (Hac, 52) indirerek onu teselli etti, Şeytanın ilka ettiğini neshetti” (Taberî, 27/187-188)
Bu olay Müslümanların hiç hoşuna gitmeyenlerden bir tanesidir.Bu bahsi açanlara acayip sinir oluyor mübarekler.Salman Rüşdi isimli bir yazar bu isimde bir kitap çıkarmıştır ve bu kitap ölüm fetvaları almasına neden olmuştur.Aşağıdaki alıntı Vikipedia'dan alıntıdır:
Şeytan Ayetleri, (ing. The Satanic Verses), Hint asıllı yazar Salman Rüşdi'nin romanı. İlk baskısı 26 Eylül 1988'de İngiltere'de yapılmıştır. Birçok islam ülkesinde yasaklanan kitabın yazarı hakkında İran'da Humeyni tarafından ölüm fetvası verilmiştir.
Sadece o değil İslam ülkelerindekiler bu kitabı kendi dillerine çeviremiyorlar.O kitabı çevirmek ölüm fermanı imzalamak gibi birşey.Bakınız olayla ilgili ne kıyametler kopmuş:
1988 Dine hakaret ettiğini düşünen Müslümanlar hemen romanı protesto etmeye başladı. Kitap Hindistan’da yasaklandı. 
1989 Şubat’ında Pakistan’daki büyük bir gösterinin ardından İran’ın dini lideri Ayetullah Humeyni, Salman Rüşdi ve yayıncıları için ‘katli vaciptir’ fetvası yayımladı. 
1989 Salman Rüşdi polis koruması altında gizlenmeye başladı. 
1991 Kitabın Japon çevirmeni Hitoshi İgarashi öldürüldü, İtalyan çevirmeni Ettore Capriolo yaralandı. 
1993 Norveçli yayıncısı William Nygaard suikasttan kıl payı kurtuldu, 
1994 Aziz Nesin kitabı Türkçeye çevirteceğini söyledi, tabii kıyamet koptu. 
1994 Aydınlık Gazetesi, üç gün kitabın özetini yayımladı. Gazetenin dağıtımı engellendi, aleyhinde dava açıldı. 
2006 Salman Rüşdi artık gizlenmeyeceğini açıkladı. İran ise, fetvanın hala geçerli olduğunu...
Şimdi kitabı Kara Güneş adlı gizemli bir yayınevi çevirip yayımlayacağını açıkladı.

İlgili haberi ve listeyi burada bulabilirsiniz.

Ayrıca Madımak Olayının bir nedeni de Aziz Nesin'in kitabı Türkçe'ye çevirmiş olmasıdır.Kitap çevrildi fakat hiçbir zaman yayınlanamadı.

Çok ilginç ki tüm bu kıyametlerin kopmasına neden olan Şeytan Ayetleri yine Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilir.Benim değinmek istediğim nokta da bu. Ayetleri tekrar hatırlayalım:
“Gördünüz mü o Lât ve Uzza’ yı ve üçüncü(leri olan) Menât’ı?”“Bunlar ulu turnalardır ve şefâatleri umulur”. 
Görüldüğü gibi yine burada şefaat kavramı geliyor göz önüne.Peki aşağıdaki Müslümanların kutsal saydıkları sözlerden ne farkı var bu ayetlerin?
(Hacer-ül esvedi hayırlı işlerinize şahit yapın. Çünkü o, kıyamette şefaati reddedilmeyen bir şefaatçidir. Dili ve iki dudağı olacak ve ona elini sürene şahitlik yapacaktır.) [Taberani] 
“Kıyamet gününde Hacer’ül Esved getirilecek Konuşan bir dili bulunacak ve kendisini selamlayan herkesin mü’min ve muvahhid olduğuna şehadet edecek”.
Bu sözlerde de Şeytan Ayetlerinde olduğu gibi iki unsur gözümüze çarpıyor, ''taş ve şefaat''.

Müslümanlara buradan birkaç soru sormak istiyorum:

1.Bu hadislerin Şeytan Ayetleri'nden ne farkı vardır(ikisi de taşların şefaat edeceğinden bahsediyor)?

2.Şeytan Ayetleri'ne gelen tepki neden bu hadislere de gelmedi üzerine bir de Müslümanlar tarafından kutsal sayılıp gözyaşlarıyla okunuyorlar?

3.Lat,Menat ve Uzza Paganların putuydular derseniz Kara Taş Müslümanların mıydı?

Kara Taş: İslam öncesi Paganların çok değer verdikleri putlarıdır.Hatta Kabe kutsallığını bu taştan alır.İslam öncesi Paganlar Kabe'yi çıplak bir şekilde tavaf ederlerdi.Pagan kadınlar regl(adet) kanlarını,Pagan erkekler ise spermlerini bu taşa sürüp Ay Tanrısı ile Güneş Tanrıçası'nın cinsel birleşimini sembolize ederlerdi.

Bu açıklamadan sonra artık 3. maddeyi halletmiş olabilmeyi umuyorum ve Müslümanların bu taşı öperlerken 2 kere düşünmelerinide(düşünmesi bile iğrenç).

Bu soruların yanıtlarını bekliyorum ve Müslüman kardeşlerimden alabilmeyi umuyorum.