Herşey 2 Çift mi?

Zariyat=49:Biz her şeyden iki çift yarattık. Umulur ki, iyice düşünürsünüz.


Bilindiği gibi bakteriler iki çift değillerdir ve bu ayeti yerle bir ederler.Müslümanlar bu ayeti bilimsel olarak nitelerken bakterileri duyunca hemen bir ''u'' dönüşü yaparak ''ayet bakterilerden bahsetmiyor, ayetin kapsadıkları Mekke'de bulunan canlılardan ibarettir'' derler.İyi-güzel-tamam bakterileri geçelim,peki sporla çoğalan bitkileri ne yapacağız?Örneğin Muhammed'in bulunduğu çevrede yetişen ''kaktüs'' isimli bitki de eşeysiz üreme yapabiliyor,madem Mekke'den bahsediyor o halde neden kaktüsleri hariç tutmadan ''herşeyi iki çift yarattık'' diyor Allah?Yoksa Allah kaktüslerden bile habersiz mi,onların çift olmadıklarını bilmiyor mu?Demekki bilmiyor!


Bir de şu haberi okuyunuz:







Doktora sonrası araştırmalarını yürüten Dr. Warren Booth yaptığı çalışmalar sonucunda eşeysiz olarak üreyen bir boğa yılanı türü ile karşılaştı. Elde edilen bulgular daha önce sürüngenler hakkında bilinenleri alt üst edecek nitelikte. “Süper anne” boğa yılanının oluşturduğu yavruların hiçbiri erkek bir yılana ait etkiler göstermiyor - gen düzeyinde erkek yılanın üreme sürecinde hiçbir katkısının olmadığı görülüyor. Ayrıca tüm yavrular anneye ait çekinik renk mutasyonunu da taşıyor. Bu şimdiye kadar sürüngenler dünyasında eşeysiz üremenin gözlendiği ilk bulgu. 



Yılan cinsiyet kromozomları memelilerden biraz farklılık gösteriyor. Erkek yılan hücreleri iki Z kromozomu içerirken dişi yılan hücreleri Z ve W kromozomları içeriyor. Dr. Booth yaptığı çalışmada eşeysiz üreme sonucu oluşan tüm dişi yavruların WW kromozomlarını içerdiğini gözlemledi. Bu şimdiye kadar görülmemiş ve imkânsız kabul edilen bir durum. Böyle bir sonuç ancak laboratuvar koşullarında kompleks müdahaleler sonucunda elde edilebilir, o da sadece balık ve kurbağalarda.


Bu ilginç durumun yanında aynı dişi boğa yılanı iki sene içinde iki defa yavruladı ve iki yavru türünün de WW kromozomlarını içerdikleri ve anne ile aynı özelliklere sahip çekinik renk mutasyonu taşıdıkları gözlendir. Kuluçkanın birinde 12 yavru, diğerinde 10 yavru meydana geldi. Ve bu her iki durumda da ortamda erkek yılanlar mevcuttu. Daha ilginç olanı bu süper anne boğa yılanının bundan önceki dönemlerinde eşeyli üreme de gerçekleştirmiş olması.  
Boğa yılanlarının her iki şekilde de üreyebiliyor olmasının evrimsel açıdan bir avantaj sağlayabileceği ve bu özelliğin sürüngenlerde şimdiye kadar bilinenlerin aksine daha yaygın olabileceği düşünülüyor. 


KAYNAK:http://www.bilimvegelecek.com.tr/?goster=1282

Peki Allah neden  hiç bu yılan türünden de bahsetmedi acaba?


Yine görüldüğü gibi Kur'an Allah sözü değildir,herşey iki çift değil!