İblis Melek mi,Cin mi?

İBLİS MELEK Mİ,CİN Mİ?

İblis İsra=61: ve 62. ayetlere göre melektir.Bu durum şöyle bir çelişki doğurur:İblis Allah’a isyan etti,ama melekler isyan edemezler,devamlı Allah’a ibadet edip onu yüceltirler,Kur’an kendini yalanlamış oluyor İblis'in isyanıyla.Cin olduğunu söyleyen ayet olmasa buradan kesinlikle melek olduğu anlaşılıyor.

Kehf=50:Yine o vakti hatırla ki biz, meleklere: «Âdem'e secde edin!» demiştik. İblis hariç olmak üzere onlar hemen secde ettiler. İblis cinlerdendi, Rabbinin emrinden dışarı çıktı. Şimdi siz beni bırakıp da İblis'i ve soyunu dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin düşmanınızdır. Zalimler için bu ne kötü bir değişmedir.

Muhammed çelişkiden kurtulmak isterken,yeni bir çelişki yaratmış.Allah’ın İbslis’i secde etmediğinden dolayı cezalandırması tam bir adaletsizliktir.Çünkü bir kere emir İblis’e gelmiyor meleklere geliyor,İblis ise cin .Meleklere verilen emri neden İblis üstüne alınıp uygulasın?Bu öyle bir mantık ki,düşünün birgün gökten bir ses duyuyoruz,Allah hayvanlara hepiniz bana secde edin diye emir veriyor.Hayvanlar secde ettiği için cennete,insanlar ise etmediklerinden cehenneme postalanıyorlar.Sonra biz sen hayvanlara seslendin bizi cezalandırmaya hakkın yok diyoruz.Susun kafirler diyip azabımızı arttırıyor.İblis olayının bundan hiçbir farkı yoktur.Yine görmekteyizki Kuran Tanrı sözü filan değildir.