Meryem'e Gökten Yemek İndirilmesi

Kur'an birkaç cümle ile Meryem'in tapınaktaki günlerinden söz eder ve bu dönemde Zekeriya'nın kahinlik yaptığını öğretir. Meryem tapınaktaki bir odada kalırken mucizevi bir biçimde gökten yemek almaktadır:
Ali İmran:37=Bunun üzerine Rabbi onu güzel bir şekilde kabul buyurdu ve onu güzel bir şekilde yetiştirdi. Zekeriya’yı da onun bakımıyla görevlendirdi. Zekeriya, onun bulunduğu bölmeye her girişinde yanında bir yiyecek bulurdu. “Meryem, Bu sana nereden geldi?” derdi. O da “Bu, Allah katından” diye cevap verirdi. Zira Allah, dilediğine hesapsız rızık verir.
Bu alıntının kaynağı ve orijinali:
Tapınaktaki kahin Meryem'i aldı, öptü ve kutsadı. "Tanrı tüm kuşaklar arasında senin ismini yüceltti ve O, kurtuluşu İsrail oğullarına yakında senin aracılığınla ilan edecektir" dedi. Kahin, çocuğu altarın üçüncü basamağına oturttu. Rab Tanrı, çocuğa lütuf verdi ve o sevinçle ayaklarını oynattı. Tüm İsrail evinin sevgisi onunlaydı. (Yakup İncili VII.2) 
Ve Meryem bakılıp büyütülen bir güvercin gibi Rabbin evindeydi ve meleğin eliyle beslendi. (VIII.1) 
Başkahin dinsel kıyafetini ve on iki zili alıp kutsallar kutsalı denen bölmeye girdi ve Meryem hakkında dua etti. Rabbin meleği ona görünüp şöyle dedi: "Zekeriya, Zekeriya,...." (VIII.3)

Tapınakta Meryem'le Zekeriya'nın ilgilenmesi,Meryem'in melekler eliyle beslenmesi vb. gördüğünüz gibi yine noktasına,virgülüne kadar aynı.