Firavun ve Yakın Çevresine Gelen Belalar


Ayet-İddia-Kaynak
 Bunun üzerine, ayrı ayrı mucizeler (ayetler) olarak üzerlerine tufan, çekirge, buğday güvesi, kurbağa ve kan musallat kıldık. Yine büyüklük tasladılar ve suçlu-günahkar bir kavim oldular. (Araf Suresi, 133)
Felaketler tüm memleketi sarmıştı. Her yerde kan vardı. 
Nehir kan oldu. 
Böyle dün gördüğüm herşey helak oldu. Biçilmiş gibi her toprak çırılçıplak... 
Mısır'ın aşağısı mahvoldu... Tüm saray ıssız kaldı. Sahip olunan herşey: buğday ve arpa, kazlar ve balıklar... 
Gerçekten ekin her yerde mahvoldu...

Mısır'da, 19. yüzyılın başlarında, Orta Krallık döneminin sonlarına ait bir papirüs bulundu. Bulunan papirüs Hollanda'daki Leiden Müzesi'ne götürüldü ve A. H. Gardiner tarafından 1909'da tercüme edildi. Papirüsün tamamı Admonitions of an Egyptian from a Heiratic Papyrus in Leiden (Leiden'deki Papirüste Bir Mısırlının Nasihatleri) adlı kitapta yer almaktadır. Papirüste Mısır'daki büyük değişimler; açlık, kuraklık, kölelerin Mısırlıların servetleriyle kaçışı ve ülke çapındaki ölümler tarif edilmektedir. Papirüs, Ipuwer adındaki bir Mısırlı tarafından yazılmıştı ve buradaki anlatımlardan bu kişinin Mısır'daki felaketlere bizzat şahit olduğu anlaşılmaktaydı.Bu papirüs çok anlamlı olarak felaketleri, Mısır sosyetesinin ölümünü, Firavun'un yıkımını anlatan bir el yazmasıdır.
Topraklar- tüm kargaşaya ve gürültüye rağmen… Dokuz gün boyunca saraydan hiçbir çıkış yoktu ve kimse o şahsın yüzünü göremedi... Şehirler kuvvetli akıntılar tarafından yerle bir oldu... Yukarı Mısır harap olmuştu… her yerde kan vardı… ülkede salgın hastalıklar baş gösterdi… Bugün gerçekten kimse kuzeye Byblos'a gidemiyor.Mumyalarımız için ne yapacağız?... Altın azalıyor...
İnsanlar sudan korkar oldu. Su içtikten sonra bile susadılar. 
İşte suyumuz! Mutluluğumuz! Yapabileceğimiz ne var? Herşey talan.
Şehirler yıkıldı. Yukarı Mısır kurudu.
Yerleşim alanları bir dakika içinde altüst oldu.
20. yüzyılda bilgi sahibi olduğumuz bu papirüste Firavun ve kavmine isabet eden felaketlerden Kuran'la büyük bir paralellik içinde bahsediliyor olması, Kuran'ın İlahi kaynaklı olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.


Açıklama

Ayet ile papirüs arasındaki benzerliklere dikkat çekilerek ancak 20. yüzyılda papirüsün keşfedilmesiyle öğrenilen gerçeklerin Kur'an'da 1400 yıl önceden haber verildiği söylenmektedir.Fakat firavuna gelen bu belaların tamamı Kur'an'a Tevrat'tan kopyalanmıştır.Dolayısıyla ortada bir mucize varsa bu Kur'an'ın değil Tevrat'ın mucizesidir.İddia sahibinin de bunu çok iyi bilmesine karşın hala bu bilgilerin Kur'an'dan önce bilinmediğini iddia ederek buna Kur'an mucizesi demesi iddia sahibinin samimiyetsizliğini ve yalancılığını apaçık bir şekilde kanıtlar.

Papirüs'te sadece şu felaketlerden söz ediliyor;
  • Kan Felaketi
  • Herşeyin Helak Olması
  • Salgın Hastalıklar
Kur'an'da ise şunlardan;
  • Kan Felaketi,
  • Kurbağa Felaketi,
  • Buğday Güvesi;
  • Çekirge 
  • Tufan
Ve bakınız Tevrat'ta çok daha detaylı bir şekilde analtılıyor;


Kan Felaketi
Mısırdan Çıkış 7. Bölüm;

19:Sonra RAB Musa'ya şöyle buyurdu: "Harun'a de ki, 'Değneğini al ve elini Mısır'ın suları üzerine - ırmakları, kanalları, havuzları, bütün su birikintileri üzerine - uzat, hepsi kana dönsün. Bütün Mısır'da tahta ve taş kaplardaki sular bile kana dönecek.'"

20:Musa'yla Harun RAB'bin buyurduğu gibi yaptılar. Harun Firavun'la görevlilerinin gözü önünde değneğini kaldırıp ırmağın sularına vurdu. Bütün sular kana dönüştü.

Kurbağa Felaketi

Mısırdan Çıkış 8. Bölüm;

1:RAB Musa'ya şöyle dedi: "Firavun'un yanına git ve ona de ki, 'RAB şöyle diyor: Halkımı salıver, bana tapsınlar.

2:Eğer halkımı salıvermeyi reddedersen, bütün ülkeni kurbağalarla cezalandıracağım.

3:Irmak kurbağalarla dolup taşacak. Kurbağalar çıkıp sarayına, yatak odana, yatağına, görevlilerinin ve halkının evlerine, fırınlarına, hamur teknelerine girecekler.

4:Senin, halkının, bütün görevlilerinin üstüne sıçrayacaklar.'
5:"Harun'a de ki, 'Elindeki değneği ırmakların, kanalların, havuzların üzerine uzatıp kurbağaları çıkart; Mısır'ı kurbağalar kaplasın.'"
6:Böylece Harun elini Mısır'ın suları üzerine uzattı; kurbağalar çıkıp Mısır'ı kapladı.

                                                                     Tufan       
Mısır'dan Çıkış 9. Bölüm;

22:RAB Musa'ya, "Elini göğe doğru uzat" dedi, "Mısır'ın her yerine, insanların, hayvanların, kırdaki bütün bitkilerin üzerine dolu yağsın."
23:Musa değneğini göğe doğru uzatınca RAB gök gürlemeleri ve dolu gönderdi. Yıldırım düştü. RAB Mısır'a dolu yağdırdı.
24:Şiddetli dolu yağıyor, sürekli şimşek çakıyordu. Mısır Mısır olalı böylesi bir dolu görmemişti.
25:Dolu Mısır'da insandan hayvana dek kırdaki her şeyi, bütün bitkileri mahvetti, bütün ağaçları kırdı.
                                                                             

                                                            Çekirge Felaketi

Mısır'dan Çıkış 10. Bölüm;

12:RAB Musa'ya, "Elini Mısır'ın üzerine uzat" dedi, "Çekirge yağsın; ülkenin bütün bitkilerini, doludan kurtulan her şeyi yesinler."
13:Musa değneğini Mısır'ın üzerine uzattı. Bütün o gün ve gece RAB ülkede doğu rüzgarı estirdi. Sabah olunca da doğu rüzgarı çekirgeleri getirdi.
14:Mısır'ın üzerinde uçuşan çekirgeler ülkeyi boydan boya kapladı. Öyle çoktular ki, böylesi hiçbir zaman görülmedi, kuşaklar boyu da görülmeyecek.

Bunların dışında Tevrat'ta;
  • Sivrisinek Felaketi
  • Atsineği Felaketi
  • Hayvanların Ölümü
  • Çıban Felaketi
  • Karanlık Felaketi ve
  • İlk Doğan Çocukların Ölümü

Felaketleri de geçmektedir.Kur'an tüm bunları daha özet bir şekilde Tevrat'tan kopyalamıştır.Eğer bir mucize varsa bu Kur'an'ın değil Tevrat'ın mucizesidir.