Karaların Çevresinden Eksilmesi

Ayet-İddia-Kaynak 

Onlar görmüyorlar mı ki, gerçekten Biz arza geliyor ve onu çevresinden eksiltiyoruz... (Rad Suresi, 41)

Günümüzde kutuplardaki buz tabakaları erimekte ve okyanuslardaki deniz suyu seviyesi yükselmektedir. Artan su miktarı da daha fazla karayı kaplamaktadır. Deniz kıyıları sular altında kaldıkça, yeryüzünün toplam yüzölçümü veya kara miktarı da azalmaktadır.Yukarıdaki ayetlerde geçen "onu çevresinden eksiltiyoruz" ve "etrafından eksiltmekte olduğumuz" ifadelerinin de, deniz kıyılarının sularla kaplanmasına işaret ediyor olması muhtemeldir. Yukarıdaki ayetler, bir başka yönden de yeryüzündeki karaların azalmasına bakabilir.


Kaynakta iddianın tamamına ulaşabilirsiniz.Ayrıca aşağıdaki linkte de ayetin dünyanın geoit şeklinin oluşumuna işaret ettiği iddia edilmiş:


Açıklama

Ben tüm bu iddiaların açıklamasını yapacağım.Ayete göre zaten bilimsel bir mucize olamaz çünkü ayetten apaçık bir şekilde bahsedilen konunun dönemin insanlarınca bilindiği anlaşılmaktadır.Ayet  ''onlar görmüyorlar mı ki''  şeklinde başlıyor.Allah müşriklerin görüp-görmediklerini bilmediğinden bu soruyu sormuş olamaz değil mi?Tabiki olamaz ayet apaçık bir şekilde ''onlar bizim arzı çevresinden eksilttiğimizi gördükleri halde hala nasıl Allah'a karşı gelebiliyorlar'' diyor.

Peki ayet neyden bahsediyor?Ayet kafirlerin topraklarının Müslümanlar tarafından fethedilmesini anlatıyor.Her fethedilen yerle birlikte kafirlerin arzda yerleri daralıyor ve Allah bu gücü kendine delil olarak sunuyor ayette.Bunu Enbiya 44.ayette daha net bir şekilde görebiliyoruz:

Enbiya=44:Evet, biz onları da atalarını da, faydalandırdık. Öyle ki uzun süre yaşadılar. Ama, artık görmüyorlar mı ki, biz yeryüzünü çevresinden eksiltiyoruz? O hâlde, onlar mı galip gelecekler?

Allah önce ''biz yeryüzünü çevresinden eksiltiyoruz'' sonra da ''o halde onlar mı galip gelecekler'' diyor.İkinci cümle birinci cümleyi tamamlayıcıdır.Yeryüzünün eksilmesiyle kafirlerin galip gelmeleri arasında hiçbir bağlantı olamayacağına göre ayetten Müslümanların kafirlerin topraklarını fethetmelerini anlıyoruz.

''Sürekli topraklarını fethediyoruz bu gücümüze rağmen hâlâ galip geleceklerini mi sanıyorlar,hâlâ Allah'a nasıl karşı geliyorlar'' diyor ayet.

Sonuç olarak ayette bahsedilen konunun zaten o zamanlar bilinen birşey olduğunu dolayısıyla mucizecilerin iddialarının hiçbir ciddiye alınır taraflarının olmadığını çok açık bir şekilde gösteriyor bize ayet.