Dünya'nın Yuvarlaklığı ve Dönüş Yönü


DÜNYANIN YUVARLAKLIĞI

Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp-örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp örtüyor... (Zümer Suresi, 5)

Buradaki ''yukevviru'' kelimesi yuvarlak bir şeyin üzerine bir cisim sarmak anlamındaymış.Geceyi ve gündüzü sarıp örtmek de yuvarlak bir şeye sarılacağından,dünyanın yuvarlaklığına işaret ediyormuş.

Ve bunu Kur'an'dan önce kimse tarafından bilinmediği iddia ediliyor.Tabi ki durum öyle değildir:

Tevratta tanrı gökkubeden bahseder.Aslında kurandan daha çok işaret eder dünya yuvarlıklığına.Dünyayı tepsi şeklinde düşünmüştür ya da yarım küre,gökkubbe ile de onu örten çadır gibi birşey anlatılmaktadır.

Tevrat'taki bu anlatışa da uymaktadır o kelime.Gökkubbe için geçerli olmaz diyemez hiç kimse.Bunu mucize diye sunmak için deli olmazk gerekir.Yani önceden biliniyordu ve bu örnek en basit örnektir,M.Ö direk olarak dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyenler de olmuştur.


Bakınız Hindu metinlerindeki bilgiye,şok olabilirsiniz:


"Earth rotates in two ways by the Will of Brahama, first it rotates on its axis secondly it revolves around sun. Days and Nights are distinguished when moves on its axis. Season change when it revolves around Sun".    (Vishnu Puran)


Dünya Brahman'ın arzusuyla 2 şekilde döner,ilk olarak kendi ekseni etrafında,ikinci olarak Güneşin etrafında döner.Günler ve geceler kendi etrafında döndüğü zaman oluşur.Güneş etrafında dödüğü zaman ise mevsimler değişir.



Bir Kur'an'ın ayetlerine bakın,bir de Kur'an'dan binlerce yıl önce yazılmış Purana'nın ayetine bakın.Aklı selim her insan görecektir ki,Puranadaki bilgi tam olarak bilimsel,ağzı açık bırakabilecek nitelikte bir bilgidir.Ne yani şimdi Hindu'mu olalım?


DÜNYANIN DÖNÜŞ YÖNÜ

Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler. Herşeyi 'sapasağlam ve yerli yerinde yapan' Allah'ın sanatı (yapısı)dır (bu). Şüphesiz O, işlediklerinizden haberdardır. (Neml Suresi, 88)

Gerçekleri farklı yansıtan Hoca'mıza göre bulutlar batıdan doğuya doğru giderlermiş,bunun asıl sebebi dünyanın dönüş yönüymüş,ve buna göre kuran 1400 yıl öncesinden dünyanın dönüş yönünü haber vermiş.

Tam bir saçmalık,sanki insanlar bulutların sürüklendiğini görmüyorlar.Hakkaten bunlar ciddi mi ne.??Eğer akli dengeleri bozuksa(ki öyle) ciddilerdir,ya da insanları kandırmak derdindeler.

İncilden bir ayetle bitirmek istiyorum:

Yah.1: 12 Sevgi şölenlerinizde sizinle birlikte pervasızca yiyip içen bu kişiler birer kara lekedir. Yalnız kendilerini besleyen çobanlardır. Rüzgarın sürüklediği yağmursuz bulutlara, iki kez ölmüş, kökünden sökülmüş, sonbaharın meyvesiz ağaçlarına benzerler.

O halde İncil de Kur'an'dan çok önce,dünyanın dönüş yönünü söylemiş.