Musa'dan Sihirbaz Olarak Bahsedilmesi


Ayet-İddia-Kaynak

Firavun zamanından kalma papirüslerde, Hz. Musa'dan "sihirbaz" olarak bahsedilmektedir. (Söz konusu papirüsler İngiltere'de British Museum'dadır.) Firavun ve yandaşları bütün çabalarına rağmen, Hz. Musa'nın karşısında hiçbir zaman üstün gelememişlerdir.
Bu adaletin idarecisi Güneş'in oğlu Ammon'un büyük biraderi olan ve pederi Güneş gibi daima yaşayan Ramses'in krallığı zamanında yedinci paynı ayının, ikinci günü yazıldı... Bu mektubu aldığın vakit kalk, işe başla tarlaların nezaretini üzerine al. Hububatın hepsini mahveden bir su basması gibi yeni bir belanın haberini aldığında kafanı çalıştır. (Yani düşün), Hemton onları hırsla yiyerek mahvetti, ambarlar delindi, fareler tarlalarda yığın halindedir, pireler kasırga şeklindedir, akrepler hırsla yiyorlar, küçük sineklerin açtığı yaralar sayılmayacak kadar çoktur. Ve ahaliyi mahzun ediyor... Scribe, (Scribe İngilizce Yahudi alimi demektir. Burada kastedilen muhtemelen Hz. Musa'dır.) külli miktarda hububatı mahvetmek maksadına nail oldu... Sihirler onlar için ekmekleri gibidir. Scribe... yazmak sanatında insanların birincisidir."
Hz. Musa'dan "sihirbaz" olarak bahsedilmesi Kuran'da şu ayetlerde haber verilir:
Ve onlar dediler ki: "Ey büyücü, sende olan ahdi (sana verdiği sözü) adına bizim için Rabbine dua et; gerçekten biz hidayete gelmiş olacağız." (Zuhruf Suresi, 49 
Onlar: "Bizi büyülemek için mucize (ayet) olarak her ne getirirsen getir, yine de biz sana inanacak değiliz" dediler. (Araf Suresi, 132)


Açıklama 

Yine bu da çok komik bir iddia.Mucizeyle filan hiçbir alakası olmayanlardan bir tanesi daha.Bunlarla ancak kendi tayfasını kandırabilir iddia sahibi.Zaten değnek yılana dönüşüyor ise bu sihirdir,başka ne olabilir ki?Günümüzde havada uçanlar bile vardır şimdi bunlar gerçek mi?Değneği yılana çeviren bir adama doğal olarak sihirbaz denecektir,bunun Kur'an'da yazıp yazmamasının hiçbir önemi yoktur.

Hem Tevrat'ta hem de Kur'an'da Firavun zaten yılana dönüşen yılanı gördüğü zaman hemen büyücülerinden aynını yapmasını istiyor.Yani Musa'nın yaptıkları zaten sadece büyücülerin yapabildiği şeyler ve çoğunu zaten Firavun'un büyücüleri de yapabiliyor.Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz;


Cidden çok komikler yahu.Zaten otomatik olarak sihirbaz denilecek olan Musa'ya Kur'an da sihirbaz dedi diye tarihsel mucize diyorlar.Ben de Musa zamanında yaşasaydım Musa'ya sihirbaz derdim siz de yaşasaydınız siz de sihirbaz derdiniz,yani bu kaçınılmazdır sihirbaz ya da büyücüden başka birşey diyemezsiniz başka seçeneğiniz yok!E tabi peygamber olduğuna inanırsanız peygamber dersiniz o ayrı ama inanmayanların hepsi zaten sihirbaz diyordu!

Zaten Kur'an inkarcılar tarafından sadece Musa'ya değil tüm peygamberlere sihirbaz-büyücü denildiğini söyler.Dolayısıyla bu iddia kesinlikle yalandır,yanlıştır kesinlikle milletin aklını bulandırmaya yönelik bir iddiadır.