Sodom ve Gomorra Şehirleri

Ayet-İddia-Kaynak

Bilindiği gibi kükürt volkanik patlamalarla ortaya çıkan bir elementtir. Nitekim Kuran'da bildirilen helak şekli deprem ve volkanik patlamalar olduğuna dair apaçık deliller taşımaktadır. Alman arkeolog Werner Keller bu bölge hakkında şöyle demektedir:
Bu bölgede bir gün kendini göstermiş olan çok büyük bir çökmede patlamalar, yıldırımlar, yangınlar ve doğal gazlarla birlikte korkunç bir deprem olmuş ve Siddim Vadisi ile birlikte Lut kavminin şehirleri yerin derinliklerine gömülmüşlerdi... Bu deprem sırasında, yerkabuğunun çatlayıp çöküşü, kabuğun altında uyuyan volkanlara serbest yol vermiştir. Şeria'nın yukarı vadisinde bugün de sönmüş kraterlere rastlanmakta olup buralarda kireç katmanları üzerinde geniş lav kütleleri ve bazalt katmanları yer almıştır.
İşte bu lav ve bazalt katmanları, zamanında burada volkanik bir patlamanın ve depremin olduğunu gösteren en büyük kanıtlardır. Zaten Lut Gölü ya da öteki adıyla Ölü Deniz, aktif bir sismik bölgenin, yani bir deprem kuşağının tam üstünde yer almaktadır:
Ölü Deniz'in tabanı Rift Vadisi denilen tektonik kökenli bir çöküntü içinde yer alır. Bu vadi kuzeyde Taberiye Gölü'nden, güneyde Arabah Vadisi'nin ortasına kadar 300 km'lik bir uzantıda yer alır.


Tüm bu kalıntılar ve coğrafi özellikler, Lut Gölü'nde büyük bir jeolojik olayın yaşandığını göstermektedir.

National Geographic dergisinin Aralık 1957 sayısında bu konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer almaktadır:
Sodom Tepesi, Ölü Deniz'e doğru yükselir. Hiç kimse şimdiye dek yok olan şehirler Sodom ve Gomorrah'ı bulamadı, fakat bilim adamlarına göre bu şehirler kayalıkların karşısındaki Siddim Vadisi'nde duruyorlar. Büyük ihtimalle Ölü Deniz'in taşkın suları ve depremin altında kaldılar.
Yıkıma uğramış bu şehirle ilgili işaret edilen bilgilerden biri de, Hicr Suresi'nin 76. ayetinde bildirildiği gibi bu şehirlerin halen anayol üzerinde bulunmasıdır. Coğrafyacılar bu bölgenin Arap Yarımadası'ndan Suriye ve Mısır'a kadar uzanan, Ölü Deniz'in güneydoğusundaki bir anayol üzerinde bulunduğunu tespit etmişlerdir. (Detaylı bilgi için bkz. Harun Yahya, Kavimlerin Helakı, Araştırma Yayıncılık)
Anında (yurtlarının) üstünü altına çevirdik ve üzerlerine balçıktan pişirilmiş taş yağdırdık. Elbette bunda 'derin bir kavrayışa sahip olanlar' için gerçekten ayetler vardır. O (şehir de) gerçekten bir yol üstünde (hala) durmaktadır. Elbette, bunda iman edenler için gerçekten ayetler vardır. (Hicr Suresi, 74-77)

Açıklama 

İddia çok uzun olduğu için önemli yerleri alıp bir nevi özet çıkardım,sizler iddianın tamamını kaynaktan okuyabilirsiniz.

İddia sahibi Lut Kavminin yıkılışının-helak oluşunun Kur'an'da haber verildiğini söylemekte ve bunu Kur'an'ın Allah katından indiğine dair kanıt olarak sunmakta.Kur'an'da Lut Kavminin helak oluşuyla ilgili bilimle uyuşabilecek tek ayet şudur;

Hicr=74:Anında (yurtlarının) üstünü altına çevirdik ve üzerlerine balçıktan pişirilmiş taş yağdırdık.

Kur'an'da Lut Kavmi ile ilgili bundan başka da bilime yamanabilecek herhangi bir ayet bulunmamaktadır.Bu ayet de yine Tevrat'dan alınmıştır.Lut Kavmi'nin başına gelenler Tevrat'ta daha detaylı bir şekilde anlatılmaktadır ve iddia sahipleri de bunu çok iyi bilmelerine rağmen yinede bunu Kur'an'ın bir mucizesi gibi göstermeye devam etmektedirler.İddia sahipleri yalancılıkta ve şarlatanlıkta sınır tanımıyorlar.Tevrat'ta aynen şu cümleler yer alır;

Yaratılış 19. Bölüm:

  1. Lut Soar'a vardığında güneş doğmuştu.
  2. RAB Sodom ve Gomora'nın üzerine gökten ateşli kükürt yağdırdı.
  3. Bu kentleri, bütün ovayı, oradaki insanların hepsini ve bütün bitkileri yok etti.
  4. Ancak Lut'un peşisıra gelen karısı dönüp geriye bakınca tuz kesildi.
  5. İbrahim sabah erkenden kalkıp önceki gün RAB'bin huzurunda durduğu yere gitti.
  6. Sodom ve Gomora'ya ve bütün ovaya baktı. Yerden, tüten bir ocak gibi duman yükseliyordu.
  7. Tanrı ovadaki kentleri yok ederken İbrahim'i anımsamış ve Lut'un yaşadığı kentleri yok ederken Lut'u bu felaketin dışına çıkarmıştı.

Görüldüğü gibi Lut Kavminin helakı Tevrat'ta daha bilimsel ve ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor,hatta Lut'un yerleştiği şehirlerin isimleri bile söyleniyor.Kur'an bu ayetleri de olduğu gibi Tevrat'tan almıştır.Dolayısıyla ortada bir mucize varsa bu Kur'an'ın değil Tevrat'ın mucizesidir.


NOT:Bırakın tarihsel mucizeyi Lut ile ilgili farklı ayetler tarihsel bir çelişki oluşturup Kur'an'ın Allah katından olmadığını kanıtlıyor.Kur'an'da eşcinselliğin ilk kez Lut Kavmi'nde görüldüğü yazar,Lut Kavmi'nden daha önce hiçkimse eşcinsellik yapmamıştır.Fakat bu yanlış bir bilgidir,şu linkte değinmiştim;


http://dinsizdeist.blogspot.com/2010/11/escinsellikle-ilgili-tarihsel-celiski.html