Bebeğin Anne Rahminde 3 Aşamada Yaratılışı

"Brahma directs the creation of baby in three stages in his or her Mother's womb".  


Brahma bebeğin yaratılışını anne rahminde 3 aşamada yönlendirir.


Bilimle tam bir uyum içerisindedir:


 Rahimdeki hayat 3 EVREDEN oluşur; preembriyonik (ilk 2,5 hafta), embriyonik (8. haftanın sonuna kadar),ve fetal (8. haftadan doğuma kadar). (Williams P., Basic Human Embryology,3. edition, 1984, s.64)  


Preembriyonik evre:

Bu ilk evrede zigot bölünerek çoğalır, bir hücre kitlesi haline geldikten sonra kendini rahim duvarına gömer. Hücreler çoğalmaya devam ederken 3 tabaka halinde organize olurlar.

Embriyonik evre:

İkinci evre toplam 5,5 hafta sürer ve bu süre boyunca canlı, "embriyo" olarak adlandırılır. Bu evrede hücre tabakalarından bedenin temel organ ve sistemleri ortaya çıkar.

Fetal evre:

Fetal evre dönemine girildiğinde embriyo artık "fetus" diye adlandırılır. Bu dönem gebeliğin sekizinci haftasından itibaren başlar ve doğuma dek sürer. Bir önceki dönemden ayırt edici özelliği fetusun yüzü,elleri ve ayaklarıyla belirgin,insan dış görünümüne sahip bir canlı olmasıdır. Dönemin başında 3 cm. boyunda olmasına rağmen bebeğin tüm organları ortaya çıkar. Bu dönem 30 hafta kadar sürer ve gelişme doğum haftasına kadar devam eder. 



Kur'an bunuda nüfusuna geçirmiştir:


“...Sizi de annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratışın ardından diğerine çevirerek yaratıyor.Rabbiniz olan Allah işte budur…” (Zümer, 6)


Cebrail kesin bir Hintliydi.